Direktlänk till inlägg 31 december 2011

Att summera år 2011

Av Anna - 31 december 2011 20:43

Det är inte en lätt uppgift att summera ett år, ett år när mycket och egentligen inte så mycket hänt...

Med nyårssmällarna som redan börjat vina utanför fönstren, till olycka för djur och överkänsliga barn/personer med NPF, så kan jag konstatera att året slutat olyckligare än det lyckliga började. På ett sätt men inte på ett annat.


I skolan har Jonathan klarat sig förvånansvärt bra. På väg att knäcka läskoden, läser små ord på bra dagar, matten är han en stjärna på och de andra ämnena klarar han hyggligt (idrott med hörselkåporna på t.ex.) Det bästa är ändå att han har fått en bästa kompis, ja, faktiskt leker han med två pojkar i parallellklassen. Det glädjer ett mamma-hjärta, framför allt när han efter 4 dagars sjukdom på måndagen får en bamsekram - några stycken faktiskt, av V, hans allra bästa kompis. DET, kära vänner, är underbart.


Året som gått har Jonathan visat många sidor - dels fler ritualer och tvångsmässiga beteenden, dels en begrundande funderande sida som vi inte sett förut. I mellandagarna, för ett par dagar sedan, så hände detta. När jag hämtade Jonathan på fritids så sa han något som jag aldrig hört förut. Jag brukar fråga - har det varit bra idag på fritids/skola? Nu när jag frågade honom om det så sa han eftertänksamt - "Ja, det har varit bra, men... När andra barn frågar mig så vet jag inte... Jag går därifrån då...".


Tror ni att det kan vara så att han inte vet vad han ska svara och/eller inte förstår/vet vad de frågar om? Hur kan jag hjälpa honom med det här?? Och nej, följdfrågor lönade sig som vanligt inte... ;-)


Reflektion, fick jag höra av Ann, också hon författare,


Utveckling har Jonathan gjort, men på andra sätt inte. Vi saknar uppbackning från habiliteringen, den saknade arbetsminnesträningen, som jag tror Jonathan behöver alltför mycket. När man förut träffade dem varannan vecka i IBT-träningen så kan det här året sammanfattas med två kurser och annars - noll och ingenting... Inget uppföljningsmöte inte något ifrån det s.k teamet. Nog för att vi vet att Jonathan är bra jämfört med många, så är det inte i närheten av normal utveckling ändå.


Annan utveckling har han då haft! Jonathan sover nu i egen säng, kan gå på toa, pratar bättre än någonsin och t.o.m på engelska. Han har gjort utvecklingsbedömning och har inte lindrig utvecklingsstörning (och hade det inte varit för den stressande jätteklockan ā la tidtagarur så hade han nog gjort ännu bättre ifrån sig). Det bästa inför år 2012 är att förstärkningen för att våga flyga flygplan funnits, och jag kan glatt meddela att vi bokat en resa till Aqua Fantasy nästa år!

http://www.youtube.com/watch?v=BRjkl8McQ_I

http://www.aquafantasy.com/aquapark/


Det ska bli SÅÅÅÅ kul, och vi hoppas att även flygresan blir en positiv upplevelse för honom så vi kan resa än mer!


Så ett Gott Nytt År till er alla! Ni ska veta att era kommentarer och inlägg betyder så mycket för mig och att jag värdesätter er så mycket som läser, och som tycker till. Bloggen har nått ofantliga 700 unika läsare på en månad, och jag är ibland ledsen över att jag inte hinner skriva mer.


Kram och TACK för ett inspirerande år - med min Jonathan och med er alla


Anna


 
 
Cilla

Cilla

31 december 2011 23:10

Du och hela din familj är beundransvärda *kram*

http://blogg.passagen.se/miss.macahan

 
Ingen bild

AnnaHelena70

31 december 2011 23:28

Tack Cilla! Gott Nytt på dig med!! <3

 
Ingen bild

Lars

1 januari 2012 17:40

Ni har bokat en riktigt bra resa. Det är riktigt mysigt ställe att vara på och mycket att göra för barnen.
Ett bra ställe för din son Jonathan han kommer må riktigt bra där.
hoppas att det var okej att jag skrev här kom in på din sida och börja läsa lite och jag fastnade.

 
mariellejohnsson

mariellejohnsson

2 januari 2012 10:51

Vad intressant att läsa! Vilken kille ni har! Jag funderar på det där att han inte fortsätter samtalet utan att följdfrågor bara blir jobbigt. När vår tjej var liten så hade vi en bilddagbok som vi alltid satt med efter skolan och stoppade in bilder på vad hon gjort under dagen. På så sätt blev det lättare för henne att berätta runtomkring varje bild också. Sen kanske seriesamtal kan vara en idé? Men man kan nog inte ta det i stunden det händer liksom utan sätta sig ner i lugn och ro vid ett annat tillfälle senare.
Många kramar och jag tycker din blogg är jätteintressant!
GOTT NYTT ÅR!

http://mariellejohnsson.wordpress.com

 
Ingen bild

AnnaHelena70

22 januari 2012 10:03

Tack Lars - vi hoppas på en riktigt bra upplevelse för sonen också! Och du får jättegärna vara inne och läsa ;-)

Marielle - tack så innerligt för tipsen. Ska se om vi kan ordna detta!
Kram på er
Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 25 januari 2017 20:25

Jonathan, 13, ville bara ha en tandkräm – då grep främlingar inhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kxj9o/jonathan-13-ville-bara-ha-en-tandkram--da-grep-framlingar-in    Från djupet av våra hjärtan <3 TACK!    ...

Av Anna - 14 februari 2016 16:07

  TANDOPERATION   Våra erfarenheter av utdragning av tänder eller operation av tänder för Jonathan har varit långt ifrån god.   Jonathan har gått hos Pedodontin, som är specialisttandläkare på sjukhuset för barn som har tandläkarskräck och/...

Av Anna - 31 december 2014 11:35

Jonathan fick världens bästa nyhet igår. Roller coaster tycoon World kommer ut våren 2015 till PC. Ser riktigt häftigt ut:https://www.youtube.com/watch?v=bkYDqYcyEU0   Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa Kram Anna ...

Av Anna - 29 november 2014 13:50

Det har varit en turbulent höst, som på ett sätt gått lättare än jag trodde - för jag befarade det värsta. All personal kring J byttes ut på skolan. T.o.m. hans resurs sedan 6,5 år tillbaka... Det finns mycket att säga om tillvägagångssättet, och d...

Av Anna - 23 augusti 2014 19:30

Follow my blog with Bloglovin

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok


Skapa flashcards