Gästbok

Signatur:
    Kom ihåg mig
Adress till din blogg / hemsida:

Skriv in koden som står till höger:
   Spamskydd  
Inlägg:

Hoppas allt gått bra :)

http://91.146.104.209/~janaudi/alternativa-behandlingsmetoder-for-sjalvforbattring/

av jm 10 maj 2013 kl 09:11

Hej Anna
Nu har det gått en tid sedan sonen började på särskolan. När jag hämtade honom igår sitter tre autistiska killar på golvet och leker och pratar med varandra. Han har fått en bästis vilket han aldrig haft förut. Han tycker det är roligt att träna/jobba på skolan. Han kan sitta och jobba självständigt. Oj vad glad jag blir efter endast 2 månader i skolan. Har stora förhoppningar att utvecklingen fortsätter. Hoppas det går fortsatt bra för Jonathan med!
Kram Anne

av Anne 18 oktober 2011 kl 13:40

My dear Anna,
lots of love from Germany!
I'm looking for your side and want to wish good luck to you an your family!
Yours Marion

av Marion, Meppen 20 april 2011 kl 22:19

Hej Anna
Precis då jag behövde mer energi så hittade jag din blogg! Vi har snart avslutat en tvåårig IBT med vår son och efter utvecklingstester fått resultatet att han har rätt till särskola. Eftersom han har en mild grad av autism och är högfungerande hade jag stora förhoppningar att han skulle kunna hänga med i vanlig skola så det blev alltså RIDÅ för mej. Kul att läsa att ni gjort stora framsteg. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi ska ta nya tag med kommunikationsträningen!!

av Anne 19 april 2011 kl 14:34

Hej Anna!
Himla fin blogg du har. Och super söt liten kille! :)
Ska försöka få tag på din bok,den verkar väldigt intressant.
Kram Linda

av Linda 15 september 2010 kl 23:32

Hej Anna!
Jag har följt din blogg ett tag nu och tycker att du skriver väldigt bra och intressant. Jag har också köpt boken, superbra! Jag har själv en son som har en lättare utvecklingsstörning, språkstörning och fler autistiska drag.
Jag vet inte var du bor, men jag vill ändå tala om att det finns en ny utbildning som jag går just nu i västerås som heter TBAtränare/beteendestödjare för autistiska barn och det innebär att det för första gången kommer att efter jul finnas 19 tränare tillgängliga och vi är lite utspridda över landet. Jag ska ta kontakt med autism och aspergerföreningen och se om de är intresserade att göra en artikel om TBA i höst.
Du får gärna sprida info om utbildningen, så att föräldrar får reda på att hjälp kommer att finnas tillgänglig snart.
Hoppas du kommer fortsätta skriva, tack så länge.
Hälsningar
Jenny Pettersson

av Jenny 6 augusti 2010 kl 21:05

Hej Milla!
Jobbigt för dig att inte få hjälp!! Jag vet inte hur det fungerar när din dotter är såpass gammal. Här får inga barn som fyllt 6 år gå igenom det. Däremot så vet jag att de kör IBT (som i USA heter ABA) upp till 12 år på Lovaas-institutet (grundaren till metoden är Professor Ivar Lövås, norskättad). Såvitt jag förstår av hemsidan, www.lovaas.com, så har de fått god utveckling även på äldre barn.

Min kompis har en son på 8 år och har inte kommit med på IBT, och hon har också - tyvärr - upplevelsen att de inte får hjälp alls av hab.

Jag vet inte om jag vågar råda dig att börja med programmet själv, men däremot så finns det ju privata intressenter som Banyancenter som kör IBT också om jag förstått det rätt. Vad gäller Kommunicerande Samspel som metod så går den att köra i vilken ålder som helst och med gott resultat vad jag förstått av professorn Dr. Jim. Det finns ingen övre gräns för att lära sig att tala och kommunicera menar han på...

Maila mig gärna på jonathanmamma@hotmail.com om du har fler frågor eller andra spörsmål av mer privat karaktär... Berätta gärna i så fall mer om din dotter och vad du upplever som de största problemen...

Hoppas att hemsidan ändå är dig till nytta...

MVH
Anna

av annahelena70 20 april 2010 kl 11:17

Hej,
Min dotter är 12 och har utv.störning, fick nyligen även diagnos autism. Tror du att det är för sent att börja med träning? Hab personal drar sig undan, efter mer än 6 mån har vi fortf. inte träffat en enda människa från autismteamet och de undviker att tala om möjligheterna för träning (för det har jag efterfrågat direkt)...
Tack för att du delar av med dig alla dina erfarenheter och tips!

av milla 19 april 2010 kl 14:29
n

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se