Senaste inläggen

Av Anna - 31 januari 2012 08:18

Det är med tacksamhet jag kan berätta att vår senaste bok "Vårdbidrag" fortfarande ligger etta på Vulkans bästsäljarlista, sedan ett par veckor tillbaka!


Vi hoppas att boken kommer till nytta och hjälp så att det känns litet lättare att skriva vårdbidragsansökan.

Vi tackar innerligt för fantastiska recensioner som denna:

"Stort tack till er båda - ett fantastiskt jobb! Mycket talande exempel och all källkod till stor hjälp för oss, som just står i begrepp att söka vårdbidrag!!! Jag har sträckläst den och är full av beundran. Jag ska varmt rekommendera boken till alla i föreningarna! Lycka till! Monika G."


Boken hittar ni här:

https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=55012


TACK alla som  köpt boken!


Om ni vill  köpa den av oss, för 145 kr+frakt 36 kr så maila oss på vardbidrag@hotmail.com så kommer en bok på Posten tillsammans med en faktura  på  30 dagar. (Vulkan tar 200 kr för boken!)


Själv är jag  hemma med förkyld Jonathan och hans storebror som har magsjuka :-) Ibland är det roligt nästan jämt...


Kram alla och ha en bra dag

Anna


ANNONS
Av Anna - 26 januari 2012 20:10

Igen, trumlektion och magin infann sig!

Att bara stå där, med ett brett innerligt leende, och se magin hända.
Min son, min älskade son, med trumpinnarna i händerna och dubbla fotpedaler, skapar magi i trummornas och slagverkens fantastiska värld. Till "Flickan från Havanna" och "Ring, ring" (Abba) spelar han som om han aldrig gjort något annat. Följer trumlärarinnans minsta vink.
Som en åskådare ser jag honom skina, med mikrofon och sjungandes samtidigt, och undrar var hans talang kommer från. Jag känner mig, såsom när min store son tecknar, som kommandes från en annan planet.
Bägge sönerna, när de gör det de älskar mest, och gör så bra, skiner med en glöd som kommer inifrån. Jag ser bara skimret av det vackra, deras innersta väsen som skiner igenom. Mina, vackra barn!

Kram alla

ANNONS
Av Anna - 17 januari 2012 19:18

Texten nedan är det inte jag som skrivit men mamman som skrivit det skriver så vackert... Jag bara måste dela det med er - exakt så här känner jag också:

 

Jag bär dig hela vägen. Lyfter dig till de fina höjderna. Tillsammans kan vi nå de allra vackraste vyerna. Vi förvandlar de trista stunderna till ett scenario av glädje. Det grå i omgivningen transformeras till något fint. Den täta dimman vägrar jag. Jag lättar på trycket och försöker framkalla lite ljus. Solsken är att föredra framför gråväder.

Glädje i sinn. Ett älskat barn. Så innerlig och var...m. Jag bär dig innerst i mitt hjärta. Det bästa. Finaste. Så otroligt älskad. Jag kan gå genom himmel och eld. Enkom för dig.

Jag kan vandra på underminerade vägar. Det kan vara svårt att finna den rätta vägen. Sidospår. Jag vacklar. Minor. Det är då jag finner stigen. Sammanhanget. Det rätta. Jag anpassar mig och bemöter riskområdet. Trampar rätt och tar rätt väg.

En evighetsbalans. Jag snubblar i bland. I bland faller jag totalt. Emellanåt så får jag slagsida. I balans står jag upp. Hel. Energirik. Jag orkar. Åter igen. Jag måste. Ännu en dag i npf-land. Älskade barn. Du är mitt allt. Kram från din mamma. ♥
(lånat från Lisa, som skriver så vackert...)
 
Kram alla
Anna
Av Anna - 31 december 2011 23:24

I tre olika versioner spelar Jonathan Tomtarnas julnatt för er. Det som händer efteråt är hans storebrors verk ;-)Kram alla

Anna (samt Jonathan och hans underbara slagverkslärarinna)


Av Anna - 31 december 2011 20:43

Det är inte en lätt uppgift att summera ett år, ett år när mycket och egentligen inte så mycket hänt...

Med nyårssmällarna som redan börjat vina utanför fönstren, till olycka för djur och överkänsliga barn/personer med NPF, så kan jag konstatera att året slutat olyckligare än det lyckliga började. På ett sätt men inte på ett annat.


I skolan har Jonathan klarat sig förvånansvärt bra. På väg att knäcka läskoden, läser små ord på bra dagar, matten är han en stjärna på och de andra ämnena klarar han hyggligt (idrott med hörselkåporna på t.ex.) Det bästa är ändå att han har fått en bästa kompis, ja, faktiskt leker han med två pojkar i parallellklassen. Det glädjer ett mamma-hjärta, framför allt när han efter 4 dagars sjukdom på måndagen får en bamsekram - några stycken faktiskt, av V, hans allra bästa kompis. DET, kära vänner, är underbart.


Året som gått har Jonathan visat många sidor - dels fler ritualer och tvångsmässiga beteenden, dels en begrundande funderande sida som vi inte sett förut. I mellandagarna, för ett par dagar sedan, så hände detta. När jag hämtade Jonathan på fritids så sa han något som jag aldrig hört förut. Jag brukar fråga - har det varit bra idag på fritids/skola? Nu när jag frågade honom om det så sa han eftertänksamt - "Ja, det har varit bra, men... När andra barn frågar mig så vet jag inte... Jag går därifrån då...".


Tror ni att det kan vara så att han inte vet vad han ska svara och/eller inte förstår/vet vad de frågar om? Hur kan jag hjälpa honom med det här?? Och nej, följdfrågor lönade sig som vanligt inte... ;-)


Reflektion, fick jag höra av Ann, också hon författare,


Utveckling har Jonathan gjort, men på andra sätt inte. Vi saknar uppbackning från habiliteringen, den saknade arbetsminnesträningen, som jag tror Jonathan behöver alltför mycket. När man förut träffade dem varannan vecka i IBT-träningen så kan det här året sammanfattas med två kurser och annars - noll och ingenting... Inget uppföljningsmöte inte något ifrån det s.k teamet. Nog för att vi vet att Jonathan är bra jämfört med många, så är det inte i närheten av normal utveckling ändå.


Annan utveckling har han då haft! Jonathan sover nu i egen säng, kan gå på toa, pratar bättre än någonsin och t.o.m på engelska. Han har gjort utvecklingsbedömning och har inte lindrig utvecklingsstörning (och hade det inte varit för den stressande jätteklockan ā la tidtagarur så hade han nog gjort ännu bättre ifrån sig). Det bästa inför år 2012 är att förstärkningen för att våga flyga flygplan funnits, och jag kan glatt meddela att vi bokat en resa till Aqua Fantasy nästa år!

http://www.youtube.com/watch?v=BRjkl8McQ_I

http://www.aquafantasy.com/aquapark/


Det ska bli SÅÅÅÅ kul, och vi hoppas att även flygresan blir en positiv upplevelse för honom så vi kan resa än mer!


Så ett Gott Nytt År till er alla! Ni ska veta att era kommentarer och inlägg betyder så mycket för mig och att jag värdesätter er så mycket som läser, och som tycker till. Bloggen har nått ofantliga 700 unika läsare på en månad, och jag är ibland ledsen över att jag inte hinner skriva mer.


Kram och TACK för ett inspirerande år - med min Jonathan och med er alla


Anna


Av Anna - 25 december 2011 18:13

Julen blev lugn, härlig och bägge barnen var jättenöjda!

Här busar de i soffan:

Storebror kittlar Jonathan i soffan, dagen innan julafton!


Tomten kom en dryg timme före Kalle Anka och det var perfekt, bara helt perfekt!

Jonathan fick lego och spel av Tomten, storebror fick hörlurar och musmatta och var lika glad han ;-)


Här är det julbord, för Jonathans del falukorv, kex och hamburgerbröd (bara övre delen med sesamfrön på) medan vi andra åt ett mer traditionellt julbord.

   


Jonathan var så nöjd med sitt nya spel (Portal 2) så vi glömde bort den stora presenten.

Idag har vi öppnat den stora kartongen och monterat Jonathans riktiga julklapp:


För första och endaste gången så lönade det sig att vänta. Vi var där när de öppnade på Harald Nyborg, de "förstartade" mellandagsrean med 20-25% rabatt i hela butiken. Så trumsetet gick på 1599 kr - och det är jättefint - lika fint som det på Musiklagret för 5000 kr!!


Och jo, för er som läste förra inlägget, jag fick faktiskt en julklapp också!


Kram alla från julnöjd


Anna 


Av Anna - 18 december 2011 13:01

Allt den här veckan har blivit fel. Det började med att Jonathan hade feber, oförklarlig, som sedan visade sig vara en svullen, kanske något inflammerad tand, som var på väg upp. Han var jätteduktig och jag fick pensla med Hexidin och sakta så försvann det röda och febern gav med sig. Skönt, men en pärs för Jonathan, som dessutom tyckte det smakade ruskigt illa (vilket det gör - men det hjälper)!

På tisdagen (eller var det måndag kväll) gick åskan och Jonathan trodde det var troll som knackade på...


På onsdag kvällen var det dags att lägga sig litet tidigare för att gå till skolan dagen efter. Jonathan låg där och snurrade med mig bredvid sig. Efter en och en halv timme tröt mitt tålamod och jag gick ut därifrån, bet ihop tänderna hårt och sa att nu fick han somna själv, jag kunde inte ligga där längre...

Ni kan ju gissa hur det gick? Superledsen kille som sprang ut från sovrummet efter mig. Vid 12-tiden somnade han - mellan oss... Irriterad mamma går inte heller bra med en kille med autism kan jag säga...


På torsdag kväll fick jag mig en åthutning om att jag inte skulle bli arg och Jonathan gick igenom hur det skulle vara. En halvtimme förklarade han för mig hur det skulle vara...


Så kom fredag kväll. Storebror skulle ha en kompis som sov över, så de skulle ligga i sovrummet. På väg uppför trappen med kompisens saker, så ser jag att lampan är tänd i förrådet, sträcker mig in och släcker den utan att kolla. Dessutom stänger jag dörren, går uppför trappen och hör efter några sekunder ett illtjut. Ser mig förvånat omkring, trodde ju att Jonathan var uppe i lekrummet och lekte. Då var han i förrådet. Det tog en timme innan han var lugn igen. Sedan kan ni ju gissa hur länge han förklarade för mig hur dum jag var, och dessutom skulle jag inte få några klappar av jultomten osv. Sedan har jag fått höra detta otaliga gånger och minst en halvtimme varje kväll fredag och lördag...


ALLT blev fel denna veckan. Ska nu försöka glömma detta, lägga det bakom mig och oss (även om jag lär få höra detta 150 gånger till) och försöka få en fin julvecka, förhoppningsvis utan att jag gör några dumma saker...


Kram på er från något bedrövat ledsen

Anna

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok

Följ bloggen

Följ annahelena70 med Blogkeen
Följ annahelena70 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se